Malé Japonsko v srdci Prahy
Restaurace Yamato, založená v roce 2013, je poctou japonské kultuře, estetice a kulinářskému umění. Od svého vzniku si získala uznání nejen v České republice, ale i v samotném Japonsku, kde je autenticita považována za nejvyšší hodnotu.
Za kuchyní Yamata stojí šéfkuchař Richard Tomáš, držitel titulu Grand World Sushi Champion, který získal v Tokiu na prestižním World Sushi Cupu. Svým vítězstvím reprezentoval Českou republiku mezi světovou elitou a potvrdil, že i mimo Japonsko lze dosáhnout absolutní dokonalosti v sushi umění.
Filozofie restaurace je pevně zakořeněna v principu ichi-go ichi-e - „jedno setkání, jeden neopakovatelný okamžik“. Každá návštěva Yamata je proto chápána jako výjimečný zážitek, který nelze zopakovat. Každé jídlo, každý detail, to vše je součástí harmonického celku, jenž má za cíl potěšit smysly a vytvořit hluboký dojem.
Yamato se stalo oblíbeným cílem nejen pro české hosty a návštěvníky z celého světa, ale také pro japonskou komunitu, která u nás často nachází chuť a atmosféru skutečného domova. Právě jejich uznání si ceníme nejvíce, neboť autenticita, úcta k tradici a precizní zpracování jsou hodnoty, na kterých stavíme.

Provozovatel
Yamato REST s.r.o.
Internacionální 1225/19 Praha 6
IČ: 053 06 345 DIČ: CZ05306345
Zodpovědná osoba: Lukáš Vích